Case #16 - Nasmejane oči, zastašujuće oči


Ingrid me je pogledala I rekla – imaš nasmejane oči. Rekao sam, bolje nego zastrašujuće oči.

Hteo sam da otkrijem polarnost – odlično je što se osećala sigurnom sa mnom, ali to je samo zato što nije videla moju strašnu stranu. A šta sa njenom strašnom stranom. Moje interesovanje se kreće ka punijem odnosu, pre nego da ostanemo na pretpostavci sigurnosti.

Pitao sam je kada je ona imala zastrašujuće oči, a onda pričao o vremenima za mene – kada se naljutim, kada sam povređen. Pričala je o tome da je ljuta. Tražio sam od nje specifičan primer. Pričala je o svom mužu koji je zvao na telefon, kome je rekla da je trenutno veoma zauzeta I da nema baš vremena da priča. On je pričao jako dugo, I ona je ostala na telefonu. Ovo je dugoročni obrazac. Zato sam predložio eksperiment.

Ustali smo, licem okrenuti jedno ka drugom, podigli ruke I onda smo kopirali ono što se deilo sa njenim mužem, gde je prešao preko njene navedene granice. Lagano sam gurnuo njene ruke unazad, tako da je morala da ode korak nazad ili da padne. Zatim sam joj rekao da gura nazad. Probala je da to uradi, ali veoma slabo. Uradili smo ovo nekoliko puta.

Ohrabrivao sam je da održi svoju granicu.

Konačno je sakupila svu svoju energiju I dala veoma veliki potisak – bilo je jako.

Onda sam joj tražio da odigra njenog muža I da gura kroz moje granice. Ovo je za nju bilo suviše suočavanja – preveliki korak da bude agresor.

Dakle, ovaj put sam je zamolio da mi ne dozvoli da proguram kroz njenu granicu, već da samo drži I susretne moju energiju. Osećala se paralizovano u nogama I ne tako mnogo snage u rukama. Tako smo dobili da se njena svest dovede u njene noge. Posle nekog vremena, pitao sam je da istupi I pomerio sam se. konačno, unela je celo svoje telo, I bio sam u stanju da guram veoma jako, jer je zaista koristila svoju silu.

Osećalo se da je to veoma jak sastanak. Ovo je bio snažan eksperiment, gde smo umesto da pričamo o situaciji, doveli situaciju ovde I kako I između nas. Uključivanjem sebe sam bio u stanju da osetim sve šta se dešavalo u vezi, I da je podrži da prođe kroz njenu smrznutost I slabost u njenu ispunjenost.

 Posted by  Steve Vinay Gunther