Case #1 - Trevor dan keraguan

Trevor sedang dalam hubungan dengan seorang wanita, dan telah pun melamarnya . Tetapi beliau masih lagi tidak pasti bahawa dia adalah 'yang satu' itu. Dia berasa lebih selesa dengan keputusannya seperti mana sepanjang terapi, tetapi ragu-ragu itu masih ada . Beliau berpendapat bahawa nilai-nilai mereka telah diselaraskan , yang mereka saling menyayangi antara satu sama lain , dan bahawa mereka boleh bersama-sama mempunyai kehidupan yang baik. Tetapi keraguan beliau yang masih ada melemahkan dirinya – adakah di luar sana terdapat seseorang yang mungkin sebenarnya lebih sesuai dengan dirinya?

Read More >>

Case #2 - Apakah had anda ?

Seorang lelaki muda datang dengan isu mengenai teman wanitanya. Beliau masih lagi ingin meneruskan hubungan itu, tetapi teman wanitanya mahu berjauhan, dan walaupun teman wanitanya berkata bahawa dia mencintainya , ia seolah-olah seperti dia sudah hilang minat terhadap teman lelakinya dan mahu merenggangkan sedikit ikatan mereka .

Read More >>

Case #3 - Joan pelanggan yang menyedihkan

Joan merupakan seorang pelanggan dalam lingkungan 50-an. Dia mempunyai banyak wang dan dua orang anak perempuan yang telah dewasa, daripada suami yang berbeza. Dia telah bercerai, dan banyak mengembara.

Read More >>

Case #4 - Seksi dan membujang

Tracey telah berkahwin selama 12 tahun, dan mempunyai seorang anak. Dia tidak berpuas hati dalam perkahwinannya. Beliau berhubungan baik dengan pasangan beliau. Tetapi mereka jarang mempunyai seks. Pada permulaan hubungan mereka, dia telah pergi ke luar negeri selama setahun. Pada masa itu dia mempunyai hubungan sulit yang sangat kritikal dan sangat seksual. Dia melarikan diri daripadanya, kembali , dan berkahwin.

Read More >>

Case #5 - Ruam kemarahan

Lian datang kepada saya kerana dia mempunyai ruam kulit di mukanya yang dia tidak boleh hilangkan . Saya bertanya tentang beberapa maklumat kontekstual - hidupnya, tahap tekanan beliau , kesihatan beliau , pemakanan , senaman , dan keluarga.

Read More >>

Case #6 - Disiplin dan Kebebasan

Trevor berumur 33 tahun. Beliau membesar di India bersama dengan ibunya. ; bapanya tidak diceritakan. Beliau telah dihantar ke sekolah alternatif , di mana terdapat banyak kebebasan untuk pelajar, tetapi tidak banyak panduan.

Read More >>

Case #7 - Si pemberi dan guli

Chang Chang berumur dalam lingkungan 50 tahun . Beliau merupakan seorang yang sangat baik. Malah , dia sangat penyayang terhadap orang di sekeliling beliau. Tetapi dia mendedahkan bahawa dia tidak gembira dalam perkahwinannya. Dia tidak merasakan kehidupannya indah , dia berasa sunyi.

Read More >>

Case #8 - Kesangsian kepada lelaki

Gabriella mempunyai seorang anak lelaki berusia 4 tahun , dan sekarang sedang hamil 5 bulan anak pasangan hidupnya , Jose. Dia adalah teman lelakinya. Mereka telah bersama selama 2 tahun.

Read More >>

Case #9 - Penyelesaian adalah dengan tidak memberikan penyelesaian

Jane mempunyai satu anak lelaki remaja. Dia sedang mengalami kesusahan mendorong dia , dan konflik tentang sama ada menekan dia tentang sihat di sekolah, atau memberinya menjarakkan untuk mencari tahapnya sendiri. Dia menghabiskan banyak masa di internet. Dia bertanya saya untuk nasihat, untuk rumusan , dan untuk bimbingan.

Read More >>

Case #10 - Takut, pencerobohan dan keseronokan

Bridget ialah seseorang sangat sensitif. Dia telah dahulunya mempunyai alahan-alahan teruk , dan ialah kedua-dua secara fizikal sensitif kepada persekitaran, serta dengan mudah menggertak. Dia bercakap betapa susah ia untuk dia jika seseorang marah padanya. Dia merasakan sangat lemah, sekalipun sana baru sahaja percanggahan dengan rakan kongsi dia. Katanya 'badan saya bukan badan saya, saya kebas , tiada rasa sempadan'.

Read More >>

Case #11 - Bapa, ibu, teman wanita

John mempunyai kesusahan-kesusahan pada perasaan dengan kukuh komited untuk teman wanita dia. Dia tidak pasti tentang hubungan itu. Dia mempunyai sebuah mimpi. Dia dan teman wanita dia berasmara. Bapa dan ibu dia di belakang dia. Bapa dia ialah seorang pemuda, yakin, kuat.

Read More >>

Case #12 - Dream: kembar, air, ibu

Mimpi, lamunan dan cerita semua merupakan serupa: mereka menyediakan kami dengan akses kepada manusia menyeluruh. Jesse telah menggubah sebuah cerita kira-kira dua budak lelaki berkembar. Mereka kedua-duanya bermain di sebelah sebuah empangan. Watak utama, membiarkan memanggilnya Tony, takut air. Kembar yang lain, Jack, bukan. Jack dalam air, bermain , dan mengusik Tony, memberitahu dia masuk. Tony menahan diri. Ibu mereka telah meninggal dunia sedikit masa dahulu , dan mereka di penjagaan satu ibu tiri. Tony mempunyai seketul batu dalam saku dia, satu tanda mata ibu dia. Jack mencapai batu daripada saku dia , dan mencampakkan ia ke dalam air itu. Tony melanda setelah ia , dan kemudian mendapati dia okey dalam air. Dia terlupa tentang batu.

Read More >>

Case #13 - Mimipi berdarah

Liz mempunyai sebuah mimpi yang berulang. Saya tanya dia memberitahu di, gaya Gestalt, di kala kini - itu bagaimana kami mendapat pelanggan ke dalam dengan segera dengan sebuah mimpi.

Read More >>

Case #14 - Tidur:Bertahan dan melepaskan

Julee menegur bahawa, duduk dalam kumpulan itu dia berasa sangat santai , dan mengantuk. Kata dia mempunyai insomnia selama 20 tahun. Saya tanya apa yang telah terjadi pada waktu itu , dan dia memberi jawapan ketika di sana kebanyakannya, dia sangat sibuk , dan dia tidak mempunyai banyak masa untuk tidur. Daripada meneroka konteks, saya memutuskan untuk memfokus pengalaman serta merta dia , dan mewujudkan eksperimen Gestalt.

Read More >>

Case #15 - Kes Wang, tanggapan lemah , dan kenyitan

Wang ialah lelaki anak pandai. Saya mahu mendemonstrasikan pendekatan fenomenologis. Jadi saya dimulakan dengan menyedari Kemeja T dia - satu warna perang yang sangat membosankan. Dia berkata dia memilihnya kerana dia sebahagiannya buta warna , dan ia kelihatan hijau kepadanya. Dia sebenarnya menggunakan perkataan 'lemah' berkaitan dengan tanggapan warnanya.

Read More >>

Case #16 - Mata tersenyum, mata menakutkan

Ingrid melihat saya dan berkata - anda telah senyum mata. Saya kata, lebih baik daripada mata menakutkan. Saya mahu bagi membawa keluar kekutuban - nya besar dia berasa selamat dengan saya, tetapi itu hanya kerana dia tidak melihat bahagian yang menakutkan saya. Dan bagaimana dengan bahagian yang menakutkan dia. Minat saya bergerak ke arah hubungan yang lebih penuh, daripada hanya tinggal dengan andaian keselamatan.

Read More >>

Case #17 - Memotong melalui cerita hapak

Jake mempunyai masalah mental. Dia telah mengalami banyak penderitaan dalam hidup dia; dia telah keluar masuk klinik, pernah melalui satu tangga nada ubat , dan melakukan terapi cuba berurusan dengan apa merasakan kepadanya seperti satu beban mustahil. Harga diri dia rendah , dan dia tidak mempunyai banyak keyakinan dengan orang; dia sangat malu.

Read More >>

Case #18 - Percutian mini

Trudy hidup dengan mak cik dan bapa saudara dia. Bapa saudara mempertimbangkan kepentingan dia dalam psikologi menjadi remeh, memaksa dia tentang mendapat suatu pekerjaan, mengkritik wang dia dibelanjakan untuk bengkel begini satu , dan memberitahu dia perlu berkahwin kelak, apabila berumur 26. Bila saya tanya tentang apa dia dirasakan dalam badan dia, dia memberitahu bahawa dia berasa sakit pada bahunya. Somatically, ini pada umumnya dikaitkan kepada satu rasa tanggungjawab cuci berlebihan.

Read More >>

Case #19 - Tarikan dan sempadan

Dee ialah seorang wanita muda yang bercakap tentang ketakutan dia. Saya kata, apa yang anda takut? Katanya, lelaki. Saya meminta dia menjelaskan. Dia menjelaskan bahawa dia mahu perhatian lelaki, tetapi dia juga takut kepada mereka. Saya menyatakan bahawa, serta ahli terapi dan guru, saya juga seorang lelaki. Katanya, ya, tetapi saya tidak betul-betul memikirkan anda seperti itu.

Read More >>

Case #20 - Tudung beku

Jane diprovokasi oleh berkongsi kumpulan. Dia naik dan bergoyang. Dia tidak mahu bercakap tentang kandungan, yang halus. Kami baru berkhidmat dengan tenaga. Saya tanya dia menggambarkan pengalaman dia. Dia diperkatakan disejukbeku. Saya tanya dia untuk satu metafora menggambarkan apa dia merasakan. Katanya, satu penutup beku. Saya tanya dia menunjukkan saya di mana di badan ini ialah lebih rendah perut. Saya tanya dia bercakap seolah-olah dia ialah tudung 'Saya satu penutup beku'. Dia melakukan ini , dan kemudian memperkatakan mengenai cara dia memalang 'segi'.

Read More >>

Case #21 - Wanita liar

Cynthia telah baru baru ini berpisah dengan suami ketiga dia. Mereka telah bersama 20 tahun. Dia mahu bekerja dengan sebuah mimpi. Saya mengarahkan dia memberitahu ia di hadiah, seolah-olah ia sedang berlaku, hembus oleh pukulan. Katanya:

Read More >>

Case #22 - Seekor serigala di pintu itu.

Matt ialah seorang usahawan berjaya. Dia telah menghabiskan kebanyakan daripada kehidupan dewasa dia belajar tentang dirinya, melakukan kursus, buku-buku membantu diri bacaan , dan membina momentum positif dia.

Read More >>