Case #23 - Bapa yang ketagih alkohol

Mary mempunyai 'isu dengan bapa dia'. Saya mula-mula meluangkan sedikit masa membuat satu hubungan dengannya. Saya bagitau dia apa saya mengalami dia telah - berminat, terbuka , dan respon saya kepada dia, yang merupakan kemesraan. Saya tanya pengalaman sayanya. Dia rasa santai, memikirkan saya mesra. Saya bertanya tentang perbezaan dan persamaan, bapa dia , dan I.

Read More >>

Case #24 - Bayi Terbuang

Saya meluangkan masa menghubungi dengan Jane di permulaan sesi. Saya mendapati kekuningan / emas mengatasi dia memakai. Katanya dia menyukai warna-warna kebakaran, mereka membawa kemesraan , dan perjanjian dibantu itu dengan perasaan sedih. Jane menerangkan bagaimana dia disukai berada di sekitar orang yang berminat dan cerah; jika mereka tidak, dia tidak mempunyai kepentingan pada mereka.

Read More >>

Case #25 - 10,000 panah

Mary telah diceraikan dua kali , dan sekarang hidup sekali lagi dengan suami sebelumnya, bapa kepada anak lelaki dia. Saya bertanya tentang perjalanan hidup. Kedua-keduanya menjalankan suatu perniagaan bersama, tetapi tidak bersetuju tentang pendekatan. Sepanjang masa dia telah mula menjadi kejam kepada diri Mary. Ini berterusan dalam tempoh beberapa tahun.

Read More >>

Case #26 - Memberi dan menerima

Tracy suka melancong, bersendirian. Dia suka menjadi satu wanita bebas. Dia pulang ke rumah setiap beberapa minggu untuk beberapa hari , dan dirinya selesa dengan itu. Dia mempunyai rumah pangsanya sendiri di bandar. Katanya ia sesuai untuk suami dia, kerana dia mempunyai standard tinggi , dan akan tidak dapat dielakkan jadi hujah. Dia merasakan hidup dia ialahnya dia sendiri , dan sekarang anak lelaki mereka telah dewasa, dia tidak perlu menjaga tanggungjawab keluarga. Dia menikmati gaya hidup dia dan kerja dia.

Read More >>

Case #27 - Kejujuran moral

John menjalankan sebuah syarikat kecil. Kebimbangan dia ialah dia seorang lelaki yang sangat jujur dari segi moral. Di satu pasaran di mana 'apa-apa pun jadi', dia mempunyai prinsip-prinsip kuat , dan dia berpaksikan mereka. Dia yang sama dengan keluarga dia - mengambil tugas-tugas dia dengan serius, menghormati ibu bapa dia , dan berikutan tradisi.

Read More >>

Case #28 - Seluar bercakap

Nancy meliputi gamut isu. Dia merasakan terdapat satu ruang antara menjadi tulen , dan kelakuan dia. Dia mempunyai seorang anak dari satu perkahwinan pertama; terdapat bahan yang amat yang sangat sedikit di hubungan, jarang sekali tinggal bersama. Dia memperkatakan mengenai perkahwinan kedua dia, menjalani beberapa pengguguran, maka suami dia mahu satu lagi anak, tetapi dia tidak benar-benar. Dia diperkatakan menjadi sangat gembira dengan suami kedua dia, tetapi kadang-kadang bersembunyi kehadiran dia di bengkel dari dia. Dia memperkatakan mengenai bukan menjadi kuat dari segi fizikal , dan hendak mengubah ini.

Read More >>

Case #29 - Membesarkan budak perempuan marah

Cathy membawa isu 'kemarahan kepada bapa'. Saya tanya apa dia marah, dia jawab, bahawa bapanya telah menceraikan ibunya apabila dia berusia 4 tahun. Saya meneroka sifatdalam diri dia. Itu ialah 20 tahun lepas , dan dia hanya melihat bapa dia 10 kali semenjak itu. Dia tahu sangat sedikit mengenainya. Dia percaya ibunya menjadi mangsa - bapa dia mempunyai hubungan sulit , dan kemudian berkahwin semula.

Read More >>

Case #30 - Satu alasan yang baik untuk tidak berasa seksual

Bridgit dilaporkan mempunyai satu perasaan 'beku' dalam bawah belakang dan kawasan kemaluan dia. Dia diceraikan 5 tahun dan tidak berupaya untuk mencari satu lagi hubungan. Dia mengatakan dia telah dicederakan oleh suami dia. Dia tidak pernah amat responsif kepadanya melalui seks, walaupun dia berusaha keras dalam banyak cara , dan hubungan tersebut mempunyai banyak aspek yang baik.

Read More >>

Case #31 - Berjual seks untuk kemesraan

Louise kata dia mahu lebih keghairahan dalam hubungan dia. Suami dia mempunyai hubungan sulit 5 tahun lepas. Ia telah tahan kira-kira setahun. Dia mengaku, turun ke bawah di melutut dia dan meminta kemaafan , dan menamatkannya. Semenjak itu barang telah dengan perlahan meningkatkan, tetapi masih ada beberapa isu cemerlang untuk Louise.

Read More >>

Case #32 - Sumber-sumber tulen

Diane mempunyai dua isu. Yang pertama ialah anak lelaki pertama dia, 12 tahun yang tidak mahu belajar seperti yang dirinya inginkan. Saya tanya pada skala satu , bagaimana baik anaknya pernah capai , dan dia sambut 6 atau 7. Adakah dia membuat kerja rumah dia? Ya. Tetapi fakta untuk memasuki masuk ke sekolah yang bagus anaknya memerlukan skor yang tinggi,jadi tekanan itu ada.

Read More >>

Case #33 - Satu pendedahan penuh dan tulen

Isu James ialah dia telah berkerja keras semua minggu, sering terbang kepada bandar raya lain , dan kemudian telah pulang ke rumah di satu hari Jumaat. Disebabkan sudah jauh, dia tidak sabar-sabar untuk memulangkan. Ia penting kepadanya yang isteri dan anak dia ialah di rumah , dan dia boleh termasuk dalam perasaan 'rumah'.

Read More >>

Case #34 - Hubungi dan ketulenan

Nathan ialah satu dengan kukuh dibina lelaki, bertimbang rasa, dengan satu kehadiran kukuh dan jelas. Isu dia ialah ketulenan. Dia tidak rasa ingin dia benar-benar tulen dengan yang lain. Dia hampir tidak pernah bergaduh atau membantah. Dia bekerjasama di tempat kerja dan di rumah.

Read More >>

Case #35 - Marah kepada bekas kekasih

Marion menimbulkan perkara itu dikongsikan aturan keibubapaan dengan bekas suami dia. Ia menjadi jelas bahawa ini bukan satu kebimbangan substantif. Apa lebih relevan ialah ketidakselesaan dan urusan yang belum selesai dia dengannya. Sebelum pergi ke dalam perincian saya kata - pengalaman saya apabila saya melihat anda ialah seolah-olah mata anda menembusi saya. Itu mempunyai agak satu kesan yang kuat terhadap saya. Apa yang saya ada bersamaan dengan bekas suami anda adalah saya seorang lelaki , dan saya bayangkan bahawa beberapa tenaga ini anda berasa ke arah dia boleh juga hadir di sini dengan saya.

Read More >>

Case #36 - wanita yang tidak merasakan apa apa

Brenda bercakap tidak mempunyai satu identiti yang jelas - dia mudah hilang satu perasaan sempadan , dan terlebih cam dengan yang lain. Dia juga bercakap menjadi malu, bukan suka untuk difoto atau meletakkan di bawah lampu tumpu. Ini ialah tanda satu keperluan meneruskan dengan berhati-hati dan dengan sensitif , dan sedar akan potensi isu-isu malu. Saya membenarkan dia tahu bahawa saya halus untuk tidak didalami daripada merasakan okey dengannya.

Read More >>

Case #37 - Lembing kesat , dan lembing perlindungan

Saya terfikir Celia menjadi padanya 30an, tetapi malah dia 51, dengan beberapa anak. Apa luar biasa walaupun betapa keras sebuah kehidupan dia mempunyai, tetapi dia muncul tenang - dan oleh itu , penampilan yang muda dia. Ini ialah perkara-perkara yang saya tidak mempunyai ruang meneroka, walaupun saya dinyatakan untuk mana-mana kerja masa depan. Nya sentiasa penting mengiktiraf kesan segera , malah dengan pelanggan-pelanggan biasa untuk 'lihat dengan mata baru' supaya mencatat percanggahan-percanggahan atau barang kaitan secara terapeutik.

Read More >>

Case #38 - Perempuan yang gagal

Kebimbangan Jemma ialah kegagalan. Dia gagal di semuanya - sekiranya 5 kemalangan bekerja untuk satu syarikat, membuat mengira kesilapan untuk satu lagi, berterusan, dia rasa seperti satu kegagalan.

Read More >>

Case #39 - Penjual bunga kuat

Bila saya meminta sukarelawan, Fran bergegas bangun. Saya menyatakan kepadanya yang dahulunya, dia telah yang pertama suatu bertanya soalan. Daripada bertanya soalan-soalan dia, saya mula dengan mata sambungan saya telah pun dengannya - barang saya mengiktiraf , dan kemudian respon saya kepada aspek-aspek itu pengalamannya saya.

Read More >>

Case #40 - Memerlukan sokongan, memerlukan kemerdekaan

Martha mempunyai air mata dalam mata dia , dan menggigit bibir dia. Saya memerhatikan ini dan katanya dia mencuba untuk menghalang perasaan-perasaan dia. Saya menjemput dia bernafas , dan sedia ada… dan kemudian air mata mengalir lebih banyak.

Read More >>

Case #41 - Pelanggan mengganggu -

Francis batuk, di satu cara yang benar-benar memarut terhadap saya. Dia datang terpulang kepada kerja , dan saya membawa ia - Saya kata, 'begini, anda memang mendapat perhatian saya dengan batuk itu'. Katanya 'ya, dia menjaga mengganggu orang'. Saya sambut 'baik anda mengganggu saya dengan batuk'.Saya tanya dia perhatikan di hadiah apa ia ialah suka mempunyai perhatian saya , dan perhatian kumpulan. Dia menyatakan perubahan kecil di perhatian kumpulan - segelintir orang terganggu. Saya boleh melihat betapa sesuai dia ialah untuk dinamik di mana perhatian diarahkan dalam kumpulan.

Read More >>

Case #42 - Selamat dan tidak selamat

Yasmin telah baru bercerai. Dia memperkatakan mengenai hendak untuk masak dan terasing lebih banyak dari ibu bapa dia. Dia mempunyai banyak emosi dalam mata dia, yang saya memerhatikan dan membuat komen tentang, bersama dengan berbagai-bagai perkara lain tentangnya - satu selendang berwarna-warni, manik sekitar leher dia.

Read More >>

Case #43 - Suara toksik ibu

Theresa telah berlepas satu mendapat pekerjaan mula syarikatnya sendiri. 'Untuk cabaran' adakah sebab dia memberi. Tetapi dia mengalami kebimbangan kuat kebanyakan daripada masa - kecuali ketika dia tahu bahawa sesuatu akan gagal. Apabila dia mendekati kejayaan, dia berasa hak cemas sehingga masa apabila kejayaan betul-betul dijamin. Kebimbangan juga dibayangkan dalam kehidupan peribadi dia. Dia tidak faham ke mana ia datang dari, atau apa dia boleh melakukan tentang ia.

Read More >>

Case #44 - Kokun , dan kelahiran semula

Nicole dengan jelas sedih. Dia memperkatakan mengenai sebuah mimpi dia mempunyai, berkaitan imej satu kepompong yang dia takut memecahkan daripada, bukan sedar jika dia akan diubah, atau hanya mati.

Read More >>

Case #45 - Bagaimana untuk menghadapi kesengsaraan

Betty mahu untuk bercerita ketakutan dia. Dia tidak dapat mengenal pasti apa ia tentang, atau apa ia dikaitkan. Tetapi sebelum saya bersetuju kepada tumpuan dia, saya hendak mengetahui lebih banyak tentangnya. Saya ditanya mengenai anak, perkahwinan, kerja. Dia telah baru baru ini melepaskan jawatan dari suatu pekerjaan dia telah ditahan kerana 20 tahun , dan dalam satu tempoh peralihan. Kehidupan keluarga dia diselesaikan dan selamat, anak perempuannya cantik dan berbakat , dan suami dia sayangnya.

Read More >>

Case #46 - Ulat-ulat

Felicity bercakap megenai mimpi buruknya. Kami tidak mengenakan tafsiran pra-set mengenai mimpi dalam Gestalt, tetapi mimpi buruk selalunya mengenai pencerobohan; kami melihat semua aspek mimpi adalah mengenai pemimpi, jadi mimpi buruk adalah berkaitan dengan pencerobohan diri seseorang.

Read More >>

Case #47 - Penghujung satu perhubungan adalah satu permulaan yang baru

Pasangan ini telah berjuang untuk beberapa ketika. Perkara pertama Rhonda berkata dalam sesi itu - ' ibu bapa saya bercerai, dan saya berjanji pada diri saya sendiri yang saya tidak akan berbuat demikian kepada keluarga yang saya bina . Dia berasa amat tertekan . Brian meletakkan tangannya di bahunya , tetapi dia mengelak. Saya menyuruh Brian untuk duduk bertentangan dengan Rhonda supaya mereka boleh berhadap sesama sendiri.

Read More >>