Case #11 - Bapa, ibu, teman wanita


John mempunyai kesusahan-kesusahan pada perasaan dengan kukuh komited untuk teman wanita dia. Dia tidak pasti tentang hubungan itu. Dia mempunyai sebuah mimpi. Dia dan teman wanita dia berasmara. Bapa dan ibu dia di belakang dia. Bapa dia ialah seorang pemuda, yakin, kuat.

Dia tidak menentu, dia tidak mahu membuat dia mengandung. Bapa dia datang ke hadapan , dan dia berasa lega. Anda mempunyai satu hari sukan dengan ini jika anda ialah satu Freud, tetapi kami beroperasi secara berbeza dengan Gestalt. Gestalt tentang integrasi dan pemilikan , jadi kami mengenal pasti sebagai semua bahagian impian. Mereka memberi kami mengakses kepada kekutuban kami sendiri dan sendiri. Jadi saya tanya dia menjadi tiap-tiap yang lain bahagian impian. Apabila dirinya, dia teragak-agak, menahan. Sebagai teman wanita, dia hendak dengan semua hati dia , tiada berat.

Sebagai bapa dia terbuka, jelas, sihat Seperti emak dia mengelirukan, kabur, bukan mahukan untuk memperlihat, bersembunyi diri. Terdapat satu susunan lurus - bapa dengan teman wanita, kedua-dua yakin, padu , dan dirinya dengan ibu, kedua-dua tidak menentu, tidak pejal, bersembunyi. Ini masuk akal, kerana ibu dia sangat sejuk terhadapnya apabila dia membesar.

Jadi kami meneroka kesejukan ini , dan lebih-lebih lagi , bagaimana dia sendiri sejuk dalam hubungan di satu julat cara. Kami melihat bagaimana kesejukan ini dinyatakan dalam dia 'hilang keberanian' dengan teman wanita dia , dan kesukaran dia melakukan.

Kami meneroka kesejukan, apa dia memanggil 'kekosongan emosional', sebelah kejam dia. Dia berhubung ini bagi pengalaman kemelesetannya dan terutamanya tidak bermakna.

Melangkah ke dalam kesedaran kesejukan dia memberi kuasa kepada, apabila dia boleh melihat ia tentang sesuatu asas dia dibawa ke dalam hubungan. Untuk mempunyai satu pengalaman lain, dia akan perlu mencari cara 'memanaskan' dirinya naik, tanpa memerlukan mendapat itu dari satu sumber luar (teman wanita). Ini berdasarkan kepada prinsip kesedaran, idea Gestalt tanggungjawab , dan bersama dengan 'apakah'. Kesejukan dia bukan sesuatu yang akan mengubah - nya ditanam dalam bagaimana dia membawa dirinya kepada hubungan. Tetapi dia boleh meningkatkan kesedaran dia , dan choicefulness , dan faham bagaimana ia menjelma dalam hubungan. Dicatat oleh:  Steve Vinay Gunther