Case #12 - Dream: kembar, air, ibu


Mimpi, lamunan dan cerita semua merupakan serupa: mereka menyediakan kami dengan akses kepada manusia menyeluruh. Jesse telah menggubah sebuah cerita kira-kira dua budak lelaki berkembar. Mereka kedua-duanya bermain di sebelah sebuah empangan. Watak utama, membiarkan memanggilnya Tony, takut air. Kembar yang lain, Jack, bukan. Jack dalam air, bermain , dan mengusik Tony, memberitahu dia masuk. Tony menahan diri. Ibu mereka telah meninggal dunia sedikit masa dahulu , dan mereka di penjagaan satu ibu tiri. Tony mempunyai seketul batu dalam saku dia, satu tanda mata ibu dia. Jack mencapai batu daripada saku dia , dan mencampakkan ia ke dalam air itu. Tony melanda setelah ia , dan kemudian mendapati dia okey dalam air. Dia terlupa tentang batu.

Isu dengan Jesse ialah dia teragak-agak tentang mengahwini teman wanita dia. Dia sayangnya, tetapi dia tidak berasa yakin kira-kira satu masa depan jangka panjang , dan dia tidak boleh datang kepada satu keputusan padu.

Kami meneroka impian ini, dengan mendapat Tony mengenal pasti dengan setiap ciri. Sebagai Tony dia ditakuti air, dari menjunam di. Sebagai Jack dia spontan, selesa pada dirinya, olahan. Sebagai ibu yang meninggal dunia, dia suka, muda, lembut. Sebagai air, dia dalam.

Pengalaman ibunya di sini penting, sebagai ibunya sendiri sejuk dan jauh , dan ini ialah bahagian kesukaran dia dalam hubungan dengan wanita - dia khuatir mendapat terlalu rapat, takut yang kesejukan akan masuk ke dalam hubungan. Jadi apa telah jelas di sini ialah sambungan dia bagi satu lebih dalam, bahagian feminin yang lebih panas pengalaman dia. Ini ialah penggerak untuknya melompat masuk air. Ia juga jelas yang dia memerlukan bantuan 'kembar' dia, seseorang yang tidak takut , dan akan ambil imej itu ibu panas , dan 'membuang' ia ke dalam air itu.

Jadi saya tanya dia jika kami boleh memainkannya keluar. Saya akan menjadi kembar, ambil tanda kenangan dari saku dia , dan membuang ia ke dalam air itu. Dia bersetuju, jadi menceritakan 'sekarang saya mengambil tanda kenangan, sekarang saya membaling ia ke dalam air itu'. Dia menggambarkan dirinya pergi ke dalam air itu setelah ia. Kemudian dia berasa relaks.

Ini ialah satu pengalaman mendalam untuknya. Dia merasakan masih, langsai , dan mampu hubungi satu tempat lebih dalam dalam dirinya, bahawa ialah tidak begitu diganggu oleh kebimbangan-kebimbangan dia tentang masa depan hubungan. Sebagai dalam cerita itu, sebaik sahaja dia 'dalam air itu', dia tidak memerlukan ingatan ibu lebih jauh lagi. Ia telah jelas walaupun itu beberapa perkara perlu di sini. Pertama sekali , itu orang lain membantu dia - dia memerlukan 'kembar' melorongkan perhatian dia kepada ibu panas yang dia rindu untuk. Kemudian, gerakan semula jadi dia ke arah tempat itu. Akhirnya, dia benar-benar boleh jadi dengan dirinya, tidak lagi berpecah menjadi bahagian yang mahu untuk selami, tetapi teragak-agak , dan bahagian yang hanya digerakkan ke hadapan ke dalam hidup. Dia merasakan dua berkumpul. Dia mempunyai perasaan sambungan dengan yang dalam, panas, feminin dalam hati dia, jadi dia mampu menyelinap ke dalam hidup , dan hubungan, tanpa keraguan. Dicatat oleh:  Steve Vinay Gunther