Case #16 - Mata tersenyum, mata menakutkan


Ingrid melihat saya dan berkata - anda telah senyum mata. Saya kata, lebih baik daripada mata menakutkan. Saya mahu bagi membawa keluar kekutuban - nya besar dia berasa selamat dengan saya, tetapi itu hanya kerana dia tidak melihat bahagian yang menakutkan saya. Dan bagaimana dengan bahagian yang menakutkan dia. Minat saya bergerak ke arah hubungan yang lebih penuh, daripada hanya tinggal dengan andaian keselamatan.

Jadi saya tanya dia apabila dia mempunyai mata menakutkan , dan memperkatakan mengenai masa untuk saya - bila saya marah, apabila saya terluka. Dia diperkatakan menjadi marah. Saya meminta satu contoh khusus. Dia memperkatakan mengenai suami dia menelefonnya, dia memberitahu dia dia hak sibuk kemudian , dan tidak benar-benar mempunyai masa untuk bercakap. Dia bercakap berzaman , dan dia kekal sedang menelefon. Ini ialah satu corak jangka panjang.

Jadi saya mencadangkan satu ujian. Kami tahan, hadapi satu sama lain, meletakkan tangan kita naik , dan kemudian kami meniru apa yang telah terjadi dengan suami dia , di mana dia melewati sempadan tersebut dia. Saya perlahan-lahan menolak tangan dia semula, jadi dia terpaksa berundur ke belakang atau tersungkur.

Kemudian saya tanya dia menurunkan. Dia cuba lakukan demikian, tetapi amat lemah. Kami melakukan ini beberapa kali. Saya menggalakkan dia mengadakan sempadan dia. Akhirnya dia berkumpul semua tenaga dia dan memberi satu dorongan besar sangat kembali - ia berasa kuat. Kemudian saya tanya dia bermain suami dia , dan meluluskan sempadan-sempadan saya. Ini terlalu menghadapi untuk dia - terlalu besar satu langkah menjadi penyerang.

Jadi kali ini saya tanya dia untuk tidak izinkan saya meluluskan sempadan dia, tetapi kepada hanya mengadakan dan bertemu tenaga saya. Dia merasakan dilumpuhkan dalam kaki dia , dan tidak banyak kekuatan dalam tangan dia. Jadi saya mendapat dia membawa kesedaran dia jatuh ke dalam kaki dia. Tidak lama kemudian, saya tanya dia langkah ke hadapan , dan saya berundur. Akhirnya, dia melibatkan seluruh badan dia , dan saya mampu menurunkan agak sukar, apabila dia benar-benar menggunakan pasukan dia.

Ia rasa seperti satu mesyuarat sangat kuat. Ini ialah satu eksperimen berkuasa , di mana daripada bercakap tentang keadaan, kami membawa ia ke dalam di sini dan betapa , dan antara kami. Dengan melibatkan diri saya saya mampu berasa betul-betul apa sedang berlaku di hubungan , dan menyokong dia pindah melalui frozenessnya dan kelemahan, ke dalam kelengkapan dia. Dicatat oleh:  Steve Vinay Gunther