Case #30 - Satu alasan yang baik untuk tidak berasa seksual


Bridgit dilaporkan mempunyai satu perasaan 'beku' dalam bawah belakang dan kawasan kemaluan dia. Dia diceraikan 5 tahun dan tidak berupaya untuk mencari satu lagi hubungan. Dia mengatakan dia telah dicederakan oleh suami dia. Dia tidak pernah amat responsif kepadanya melalui seks, walaupun dia berusaha keras dalam banyak cara , dan hubungan tersebut mempunyai banyak aspek yang baik.

Saya tanya dia bagaimana lebih-lebih lagi dia telah mencederakannya, tetapi dia mendapati ia sukar untuk mengenal pasti ini. Katanya dia menutup perasaan kepadanya, di mana dia mengalami luka. Tetapi ia kelihatan bahawa dia tidak berbuat sesuatu berbahaya kepada Bridgit. Jadi anak panah menunjukkan di tempat lain. Dia ketika itu melaporkan bahawa dia tidak benar-benar mempunyai perasaan sebanyak itu dalam noktah badan dia. Saya membawa diri saya , dan memberitahunya pengalaman penceraian saya sendiri , dan mencarinya kuat menjadi sepenuhnya dalam badan saya.

Katanya dia disyaki yang untuk dia ia berpunca dari menyaksikan saudara lelaki dia dengan teruk memukul oleh ibu bapa dia dari masa 8-16. Selepas itu dia telah dicuri oleh penyeludup penyeludup manusia , dan ia ialah 5 tahun sebelum dia mampu menulis sepucuk surat , dan diselamatkan dari situ. Bagaimanapun , selepas itu , dia mengembara jalan dengan pengemis-pengemis lain, mencuri, dalam penjara beberapa kali malah mencuri darinya apabila dia cuba untuk membantu dia. 15 tahun lepasnya bapa mereka meninggal dunia , dan dia melaporkan bahawa semenjak kemudian saudara lelaki dia halus, gembira , dan mengetuai satu kehidupan yang baik. Walau bagaimanapun , dia masih berasa banyak kesakitan dan kesalahan di tidak mampu melakukan sesuatu tentang kekalahan. Saya menyatakan bahawa dia tidak pernah sebarang sokongan langsung pada masa itu - tiada siapa bercakap dengan , tiada siapa mententeramkannya.

Saya mencadangkan, memandangkan kesakitan masih betul-betul hadir untuk dia, saya duduk di sebelahnya , dan meletakkan lengan saya sekitarnya, jadi dia boleh rasa sokongan dia tidak pernah. Untuk mendapat perasaan, seolah-olah saya ada di situ, pada masa itu dengannya.

Apabila saya melakukan ini, dia mula terisak-isak dengan kesakitan yang sangat mendalam, tercungap-cungap menyedut udara. Saya memegangnya , dan bernafas, tinggal betul-betul hadir, mendengar sakit kuat dalam tangisan dia. Setelah masa yang agak lama tangisan dia tenggelam , dan dia menjadi masih dan senyap. Saya bercakap membenarkan perkataan. Kemudian, dia duduk tegak dan melihat saya. Katanya 'sekarang saya hendak memberikan anda sesuatu'. Saya boleh rasa anjakan padanya , dan tenaga saya. Saya kata, saya boleh berasa bahawa, saya berasa memanaskan. Dia perasaan yang dilaporkan pemanas dirinya, di seluruh badan dia. Saya tanya dia apa dia mahu memberi saya, tetapi dia bergelut untuk seketika untuk kata.

Kemudian katanya 'Saya mahu mencium mata anda dengan mata saya'. Saya boleh rasa keterbukaan dia dan aliran tenaga antara kami. Saya kata, sekarang anda dalam badan anda , dan siap untuk satu perhubungan. Dia mengangguk. Saya tidak mengutip di angka pertama dia mengangkat, atau kedua (kekurangan perasaan pada umumnya di badan). Saya membalas dialogically dan menanti sehingga sesuatu yang lain muncul, yang ialah urusan yang belum selesai dia dari keluarga itu menyambut.

Menyaksikan trauma sedemikian meninggalkan satu tanda dalam dinya , dan walaupun saudara lelaki dia telah akhirnya mencari hidup dia, dia masih untuk memegang kesakitan dan kesalahan. Dia tidak boleh teruskan dirinya sehingga dia sebenarnya dilihat pada tempat kesakitannya , dan disokong sepenuhnya di sana. Sekiranya pengalaman mencetuskan satu sangat pulih pengalaman, membenarkan dia untuk dengan spontan melepaskan kuasa kesakitan dan kesalahan, masuk ke dalam badan dia , dan jadi boleh didapati untuk perasaan seksual dia. Dicatat oleh:  Steve Vinay Gunther