Case #33 - Satu pendedahan penuh dan tulen


Isu James ialah dia telah berkerja keras semua minggu, sering terbang kepada bandar raya lain , dan kemudian telah pulang ke rumah di satu hari Jumaat. Disebabkan sudah jauh, dia tidak sabar-sabar untuk memulangkan. Ia penting kepadanya yang isteri dan anak dia ialah di rumah , dan dia boleh termasuk dalam perasaan 'rumah'.

Bagaimanapun , isteri dia ialah pengurus HR peringkat tinggi , dan dia bukan rumah lebih kerap kemudian bukan. Bila terdesak, dia akan menunjukkan bahawa kerjaya dia juga penting , dan yang perasaan-perasaan dia ialah masalah dia. Dia telah bersama isteri dia selama bertahun-tahun , dan mereka kedua-duanya meminati perkembangan peribadi dan astrologi. Dia menggambarkan dirinya apabila sejenis barah menandatangani, memberi isyarat perasaan. Hubungan mereka dalam dan penyayang, tetapi juga mempunyai banyak konflik, yang dia mahu mengurangkan dan meningkatkan hubungan.

Ini menyediakan saya dengan satu konteks untuk campur tangan. Saya tanya dia sesuatu yang sama penting untuk isteri dia, bahawa dia mahu dia memberinya. Dia berkata apabila dia memberi satu pembentangan di tempat kerja , dan berkongsi itu dengannya, dia mahu pengiktirafan dan penghargaan dia. Saya meminta satu perkara kedua. Bila dia membaca sebuah buku (pembangunan yang pada umumnya peribadi), dia mahu dia membacanya juga dan memperkatakannya. Saya bertanya samada dia melakukan antara benda-benda itu. Dia berkata, ke darjah… tetapi untuk tidak kepuasan dia. Jadi saya mencadangkan, dia mula-mula memandang serius dua permintaan ini darinya , dan buat mereka kedua-dua dengan sepenuh hati.

Selepas dia telah buat jadi untuk seketika, saya mencadangkan, dia memberinya satu kenyataan yang penuh, kompleks dan tulen tentang apa ia dimaksudkan untuk dia untuk dia untuk berada di rumah di malam Jumaat satu. Saya menunjukkan apa saya dimaksudkan oleh ini dengan satu contoh dari hidup saya sendiri: -> Membesar, hari lahir sentiasa menjadi masa khas di rumah kami. Manakala kepada isteri saya, mereka jarang sekali disambut; dan terdapat masa apabila hari jadi kakak dia telah disambut, tetapi bukan miliknya.

Hasilnya dia tidak mempunyai banyak keghairahan untuk hari lahir; dia menyukai miliknya menjadi sangat sulit dan mudah. Saya menjangka satu hari istimewa, dengan beberapa penanda yang mana mengenainya menjadi 'hari saya'. Terdapat waktu di mana dia tidak buat ini menghalang saya dikehendaki , dan saya merasakan sangat menyakitkan; sesuatu yang keras untuk dia benar-benar memahami. -

Jadi saya kenyataan yang penuh, kompleks dan tulen pergi lebih kurang ini: Saya tahu bahawa hari lahir tegang untuk anda , dan yang anda tidak mempunyai satu pengalaman besar mereka semasa zaman kanak-kanak anda. Saya tahu bahawa anda turut cuba sangat sukar untuk membuat hari lahir saya sangat peristiwa-peristiwa bagus , dan saya amat berterima kasih untuk itu. Dan saya juga mempunyai mengalami bahawa sudah ada masa apabila anda tidak merasakan di ruang yang sesuai untuk mana-mana pelbagai alasan, untuk memadamkan satu usaha tambahan, atau buat lebih daripada satu jumlah tertentu. Saya faham itu untuk anda ini ialah berkaitan dengan berapa anda perasaan sebenar anda miliki boleh didapati memberi , dan yang anda tidak menjangka lebih daripada itu pada hari jadi anda. Bagaimanapun , saya berbeza bagi anda. Hari lahir juga sedikit tegang untuk saya, di satu cara berbeza. Kerana saya mempunyai satu tradisi daripada mereka menjadi amat istimewa, saya mempunyai satu jangkaan mendasari dan berharap agar saya menjadi 'pertama' pada hari itu. Dan jika sekalipun anda tidak di suasana sangat baik sebegitu, bahawa anda akan menyediakan bahawa ke tepi, hanya untuk hari itu, supaya saya boleh rasa saya mendapat sesuatu seperti layanan istimewa. Itu akan ramai bermakna kepada saya , dan malah lebih demikian, kerana saya tahunya bukan sentiasa mudah untuk anda. Saya rasa sedikit mengenai tepi mengatakan ini bagi anda, kerananya penting kepada saya , dan kerana subjek yang sukar satunya untuk anda. Saya menghargai anda mempertimbangkan apa saya bertanya , dan anda boleh fikirkan tentang itu jika anda perlu untuk dan kami boleh bercerita ia masa yang lain.

Dengan memberi James contoh diri ini dari hidup saya sendiri, dia boleh memahami bagaimana untuk membina satu kenyataan diri tulen kompleks bagi terbitan ininya sendiri. Gestalt tentang membawa kedalaman dan ketulenan kepada hubungan , dan dalam melanjutkan sambungan dan kemesraan. Ini ialah satu contoh satu cara yang kami akan melakukannya untuk pelanggan yang sudah tahu lebih daripada asas komunikasi. Dicatat oleh:  Steve Vinay Gunther