Case #38 - Perempuan yang gagal


Kebimbangan Jemma ialah kegagalan. Dia gagal di semuanya - sekiranya 5 kemalangan bekerja untuk satu syarikat, membuat mengira kesilapan untuk satu lagi, berterusan, dia rasa seperti satu kegagalan.

Apabila dia membawa kebimbangan ini naik, saya berhati-hati. Dia memberitahu cerita setelah cerita, satu disatukan menjadi yang akan datang. Dia mudah menangis, jatuh , dan saya boleh melihat diri saya bekerja dengan dia selama berjam-jam dan masih tidak mendapat di mana saja. Dia juga mengatakan masalah dia mempunyai dengan ibu bapanya, setelah bergerak meninggalkan, rasa sangat marah terhadap mereka, mencurigakan bapa dia dan motivasi dia. Dia dengan jelas terdesak untuk bantuan , dan itu sangat keadaan terdesak meletakkan saya padam. Saya mendapati diri saya bertindak balas, hendak untuk berundur. Jadi saya tahu saya terpaksa bergerak terus ke dalam jantungnya , dan termasuk diri saya. Saya kata - membiarkan menghadapi kegagalan kemudian; kejadiannya sekarang - anda telah gagal dengan saya - gaya anda mempunyai satu impak terhadap saya. Dia mengangguk - dia boleh merasakan itu saya mempunyai tindak balas itu , dan sudah tentu, ini ialah pengalaman yang biasa dia.

Langkah pertama untuk seseorang terkunci cara yang memusnahkan diri menjadi ialah untuk membawanya sepenuhnya ke dalam hadiah, daripada mendengar cerita mengenainya. Dan jalan terbaik untuk berbuat begitu ialah untuk perhatikan bagaimana ia mengeluarkan di hubungan. Saya kemudiannya meminta dia bermain sedikit permainan dengan saya. Saya mahu dia meneka bagaimana saya memberikan reaksi terhadap kegagalan dia dengan saya - setelah setiap dua meneka saya akan memberitahunya jika dia di tanda atau bukan. Dia terfikir bahawa saya melakukan yang terbaik supaya bersabar. Saya katakan tidak. Dia terfikir bahawa saya rasa belas kasihan ke arahnya. Saya katakan tidak.

Saya memberitahunya - Saya berasa jengkel bersama anda. Kemudian saya tanya dia meneka hanya apa itu rasa seperti untuk saya. Dia terfikir saya menekan perasaan itu. Saya kata, bahawa hanya sedikit benar. Dia terfikir bahawa saya ialah rasa itu dalam perut dan dada saya.

Saya kemudian diberitahunya yang malah saya ialah perasaan marah ke arahnya , dan itu saya merasakan bahawa dalam dada saya sebagai sejenis tekanan dalaman. Saya tanya dia lakukan eksperimen ini kerana saya mahu untuk membawa dia daripada kekusutan kasihan dirinya dan formula kegagalan locked-in. Saya mahu dia melihat bahawa ia ialah pengalaman cocreated , dan itu dia tidak sebenarnya satu-satunya alami. Ia juga buruk untuk saya. Saya juga meminta dia lakukan ini, apabila dia dengan jelas penderita paranoia , dan ia memperbaiki untuk berlatih 'permainan teka meneka' dengan jelas , dan mempunyai peluang untuk diperbetulkan, daripada dibiarkan terasing dalam unjuran-unjuran dia.

Berikutnya saya menjemput dia kepada bertukar kerusi. Saya akan menjadinya , dan visa versa. Jadi, saya sedih, kecewa, berasa seperti satu kegagalan , dan dia yang marah suatu. Dia mencatat tentang dirinya di peranan 'Saya sama seperti ibu bapa saya - berkhutbah, melaung, mengkritik, meletakkan saya jatuh, menekan saya menjalankan'. Itu berguna kerana sekali lagi, ia menarik dia daripada dia mengenal pasti bahagian kekutuban, memberinya satu perasaan pengalaman lebih besar apa yang berlaku. Saya kemudian memberinya metafora pengambilan - nya suka dia mengambil saya untuk pekerjaan itu menjadi marah dengannya , dan lakukannya begitu jayanya yang dalam satu minit mendengar dia saya memang memang rasa marah. Saya juga menyatakan bahawa mengenai beberapa paras saya bersetuju untuk bermain di sebelah sana ini , dan ia ialah sebahagian dari saya ganas yang bersetuju.

Saya menerangkan ini ialah dua orang permainan. Katanya - sebenarnya, apabila dia telah bermain yang marah suatu, ia mengingatkan dia tekanan yang juga datang darinya datuk nenek begitu juga. Jadi malah, ini ialah bagaimana bidang dia menjalankan. Saya memberinya satu lagi metafora: satu skrip , dan pemain-pemain bersedia. Dia membiak skrip di kawasan masing-masing hidup dia. Dia bersetuju. Ini berbingkai apa yang berlaku dalam bidang, daripada meletakkan ia di istilah individu , dan menunjukkan kepada yang kompulsif dan sifat yang berterusan berulang pengalaman dia , dan lain sekitarnya, di ini proses transaksi.

Saya ketika itu menjemput dia memilih mana-mana drama terkenal yang mana dia biasa dengan, dengan watak di dalamnya yang sebagaimana bidang peribadi dia. Dia menggambarkan satu drama tertentu yang mempunyai watak yang betul-betul bergema keseluruhan proses kami baru saja mendedahkan. Saya kemudiannya tanya dia untuk satu contoh kisah yang lain - filem atau teater , di mana terdapat satu skrip berbeza. Di sini saya sedang mencari lebih luas, kepada sumber-sumber lain di bidang, cara lain menjadi. Dia memilih Harry Potter , dan apabila saya tanya dia karakter yang mana dia mahu jadi, katanya Harry. Demikian maka saya tanya dia melihat saya dengan satu Harry Potter lihat. Ini kerana cara dia mula-mula mendirikan skrip mangsa yang keseluruhan ialah dengan menggunakan mata dia - dia melihat saya di satu cara tertentu. Dia cuba eksperimen ini , dan apabila kami meneroka sifat Harry Potter di filem - ketidakupayaan dia akan terbunuh , dan lain-lain., dia bermula mendapat rasa yang lebih kukuh dirinya dalam kepalsuan dia. Dia merasakan satu anjakan dalam identiti dia , dan di akhir yang lain, saya mengalami dia secara berbeza.

Untuk melalui pembinaan ini memerlukan saya menjadi betul-betul hadir dengannya , dan sangat jujur berterusan. Saya bekerja dengan hubungan, dengan satu pelbagai eksperimen, terakhir di mana ialah 'tanah penganjak'.tetapi memerlukan semuanya yang pergi sebelum ini. Dicatat oleh:  Steve Vinay Gunther