Case #4 - Seksi dan membujang


Tracey telah berkahwin selama 12 tahun, dan mempunyai seorang anak. Dia tidak berpuas hati dalam perkahwinannya. Beliau berhubungan baik dengan pasangan beliau. Tetapi mereka jarang mempunyai seks. Pada permulaan hubungan mereka, dia telah pergi ke luar negeri selama setahun. Pada masa itu dia mempunyai hubungan sulit yang sangat kritikal dan sangat seksual. Dia melarikan diri daripadanya, kembali , dan berkahwin.

Tetapi ia megambil masa yang lama untuk mendapatkan lebih banyak pengalaman, dan dia masih tidak bersepadu itu. Ini adalah satu contoh klasik kedua-dua urusan yang belum selesai , dan polariti dalam Gestalt . Walaupun dia bercakap tentang perkara itu , saya bertanya , apa yang anda rasa sekarang . Ini adalah soalan Gestalt klasik.

Dia mempunyai banyak , perasaan kompleks. Kami dengan lebih jauh secara somatically , mengambil masa untuk bekerja melalui kesedihan , intensiti , dan sifat pengalaman secara tidak langsung.Tidak perlu untuk pergi ke ' masa lalu ', kerana masa lalu adalah masa ini, dan semua yang kita perlukan untuk menangani alam semula jadi yang belum selesai masa lalu adalah terletak pada kita untuk menguruskannya, kini.

Kami juga melakukan beberapa kerja kutub .Dalam diri seksual liar beliau , dan diri beliau yang bahagia- berkahwin. Beliau melangkah dengan lebih jauh, dan beliau sendiri mengambil risiko bukan konservatif . Dalam perbualan ini , saya telah mendapatkan beliau untuk bertukar-tukar tempat dengan kedua-dua belah personalitinya.

Saya juga memeriksa perasaan beliau daripada semua sisi. Saya mengajak setiap sisi untuk mengkritik yang lain : ' anda terlalu liar ', ' anda terlalu membosankan . Dicatat oleh:  Steve Vinay Gunther