Case #40 - Memerlukan sokongan, memerlukan kemerdekaan


Martha mempunyai air mata dalam mata dia , dan menggigit bibir dia. Saya memerhatikan ini dan katanya dia mencuba untuk menghalang perasaan-perasaan dia. Saya menjemput dia bernafas , dan sedia ada… dan kemudian air mata mengalir lebih banyak.

Dia memberitahu cerita dia, satu lama , dan cerita sakit, diiringi oleh satu banyak lubang. Bapa dia menyisipkan satu lagi bandar raya. Ibunya, kakak dan diri telah alih kepada sebuah bandar kecil manakala dia tidak ada , dan perlu duduk dengan ibu bapa ibunya. Tetapi datuk membuli mereka semua.kalau budak-budak itu membuat terlalu banyak bunyi bising, dia mengancam untuk membuang mereka daripada rumah , dan sebenarnya melakukan meletakkan beg pakaian mereka di luar di beberapa kali. Dahulunya bagi bahawa, kakak dia telah menerima datuk nenek , dan bila-bila masa dia dan ibunya datang melawat, datuk nenek akan mencari beberapa kesilapan dengan Martha , dan main dia dari menentang kakak dia.

Ibunya alih daripada rumah akhirnya, ke dalam tempatnya sendiri. Tetapi dia seorang wanita yang cantik , dan sering lelaki dari kedai itu di mana dia bekerja akan datang kepada rumah, mencari dia keluar. Dia akan menghantar mereka jauh, tetapi satu masa dia membenarkan seorang lelaki di , dan dimulakan mempunyai hubungan sulit. Martha sentiasa ditakuti apabila dia datang di dalam rumah.

Bila hubungan itu telah ditemui, ibunya secara terbuka dimalukan dalam masyarakat kecil mereka tinggal di. Dan Martha dinoda oleh anak di sekolah itu. Kemudian bapa dia balik, datuk nenek menewaskan ibunya naik.trauma hanya pergi berterusan. Ini ialah sebuah cerita penuh dengan sakit dan penderitaan. Semasa ia dia menghulurkan untuk tangan saya , dan menekannya ketat. Kami duduk seperti itu manakala dia meluahkan dirinya. Terdapat jenis cerita berbeza di psikoterapi. Sesetengah lama, mati , dan berulang, hanya berkhidmat memperkuat ketidakupayaan , dan mungkin mendapatkan simpati. Cerita-cerita itu memerlukan akan dibawa ke dalam sebagai hadiah, membawa hidup melalui diwujudkan eksperimen , dan bernafas melalui emosi.

Tetapi cerita ini hidup, telah duduk sana memerlukan untuk diberitahu selama 30 tahun , dan di keadaan-keadaan sesuai ia keluar, mengalir, melepaskan, menyepadukan di sepanjang jalan itu. Apabila dia menyelesaikan, saya melepaskan kuasa tangan dia, tinggal di sebelahnya. Martha memang mengatakan terdapat cahaya di sepanjang jalan itu. Kemesraan dia berkongsi dengan ibu dan kakak dia, walaupun mereka hanya mempunyai roti dan biji makan. Dan teman lelaki dia mempunyai, terutama yang pertama suatu, yang suka dan sokongan kepada dia di seluruh pengalaman pahit keluarga dia. Sokongan ini meneruskan dengan suami dia, yang dia hampir , dan mereka mempunyai satu perhubungan sangat penyayang. Segala kebaikan. Kecuali setelah 20 tahun, dengan anak-anak mereka membesar, dia tidak lagi asyik tempat kerja yang telah menjadi perlindungan dia apabila dia mula keluar dari tempat kejadian keluarga yang sakit.

Dia mencari satu arah baru, untuk perkembangan peribadi , dan untuk satu perubahan kerjaya. Tetapi suami dia untuk memegang tangan dia, apabila ia. Hubungan mereka telah bekerja kerana dia memerlukan sokongan dan dia memberinya. Tetapi sekarang, dia memerlukan kemerdekaan , dan dia masih tunggu sebentar. Saya menegaskan selarian dengan sesi itu. Dia memerlukan saya sana pada masa melalui trauma. Tetapi oleh penghujung, saya boleh membenarkan pergi tangan dia , dan dia hanya perlukan saya di sebelahnya, bukan untuk memegangnya lagi.

Saya merangka kepadanya jenis pengakuan dia boleh membuat kepada suami dia, membantu dia faham dan dapat menghadapi fakta yang dia memerlukan untuk melangkah ke dalam dunia lebih secara bebas , dan mungkin untuk membantu dia menghadapi rasa tidak selamat dia tentang itu. Bergilir-gilir, bahawa akan memberinya sokongan dia kini memerlukan dari dia - untuk menjadi selesa dengan kedatangan dia dan pergi. Dalam tiba di tempat ini di sesi, dia mampu melihat bagaimana untuk meneruskan dengan dia masak dan pembezaan, mengurus perubahan dinamik dalam hubungan dia dan kedudukan dia dalam hidup dia. Dicatat oleh:  Steve Vinay Gunther